Menu

Markten

Het energienet is vitaal voor Nederland. De energietransitie vraagt grote investeringen de komende jaren. Lokale opwekking op basis van zon en wind, de toename van elektrisch vervoer en ook de transitie van gas naar alternatieve warmte hebben grote impact op de huidige elektriciteits- en gasnetten. 

Maar aanpassingen en onderhoud aan deze netten zijn lastig door gebrek aan technici en door geografische beperkingen, bijvoorbeeld in steden. Verdere digitalisering is daarom noodzakelijk en het energienet zal meer datagedreven worden gestuurd. Storingen kunnen bijvoorbeeld m.b.v. slimme sensortechnologie eerder worden opgespoord en opgelost. Een ander voorbeeld is het inzichtelijk maken van de toekomstige netbelasting bij het laden van elektrische auto’s via modellen ten behoeve van investeringen.

Infiniot heeft een strategische focus op maatschappelijk kritische infrastructuren, in bijzonder op energienetten en biedt hoogwaardige software engineering en data intelligence consultancy in combinatie met domeinkennis.

Diensten

Infiniot ondersteunt netbeheerders bij de energietransitie met IoT, data intelligence en software services in de vorm van detachering en projecten.

Lees meer

Over ons

Infiniot heeft een specifieke focus op de energiemarkt en overige maatschappelijke kritische infrastructuren met IoT consultancy expertise en software & data skills.

Lees meer

Werken bij

Ben jij de volgende collega bij Infiniot? Wil je werken binnen het domein van netbeheerders aan IoT, data science en software engineering? Kijk dan naar onze vacatures.

Lees meer