Menu
Bekijk meer projecten

Allego

Een elektrische auto altijd en overal, eenvoudig en betaalbaar laden

Vanaf de oprichting in 2013 draagt Allego bij aan het verduurzamen van onze samenleving. Dit wordt gedaan door het plaatsen en beheren van laadpalen voor elektrisch vervoer in Nederland, België, Duitsland en Engeland met het streven een wereld te creëren waarbij iedereen overal zorgeloos en betaalbaar elektrisch kan laden.

Een groeiende maar jonge markt

De markt voor elektrisch vervoer is nieuw maar is hard aan het groeien. Met subsidies en kortingen op de bijtelling wordt het steeds aantrekkelijker voor de Nederlandse burger om een elektrische auto te nemen. Een Tesla auto, Nissan Leaf en Hyundai Ioniq zijn daarom geen vreemd gezicht meer op de Nederlandse snelwegen. Veel gemeentes zetten ook volop in op het verduurzamen van openbaar vervoer. Utrecht heeft bijvoorbeeld alleen nog maar elektrische OV-bussen rijden op buslijn 1. Met de sterke groei van elektrische mobiliteit moet de laadinfrastructuur natuurlijk meegroeien. Alle oplossingen en diensten die Allego aanbiedt, worden daarom ontwikkeld met het idee om mee te kunnen schalen.

Een IT bedrijf dat diensten verleent in elektrische laadinfrastructuur

Doordat alle oplossingen en producten die Allego aanbiedt, schaalbaar moeten zijn en tevens ervoor moeten zorgen dat de afnemers een zorgeloze belevenis hebben, is Allego hard aan de weg aan het timmeren om hun producten en processen te digitaliseren en te ‘verslimmen’. De realisatie en operatie van alle laadpalen van Allego wordt gemanaged via de IT backoffice van Allego waar steeds meer services worden ontwikkeld en aangeboden. Allego ontpopt zich daarmee steeds meer als een software en data bedrijf dat zich specialiseert in laadinfrastructuur.

Inifiniot helpt Allego te groeien tot Intelligence Company

Infiniot ondersteunt Allego in het Data & Analytics team bij het ontwikkelen van software die de juiste informatie op de juiste plek ontsluit en het bouwen van machine learning modellen die (een voorspellende) waarde uit data genereerd. Op deze wijze helpt Infiniot Allego bij het groeien tot een ware intelligence company.