Security

Niet alleen de inzet van data en software is ontzettend belangrijk, ook de beveiliging hiervan. Security expertise is cruciaal om een toekomstbestendig energienet te realiseren.

data security infiniot

Werken aan een veiliger energienet

Waar netbeheerders vroeger het energienet decentraal, autonoom en offline op onderstations stuurde, wordt het net tegenwoordig centraal en online gestuurd. De afgelopen jaren worden meer en meer opwekkers zoals zonne- en windparken alsook meer grotere afnemers als elektrische auto’s en warmtepompen op het net aangesloten. De volatiliteit die met deze opwek en afname gepaard gaat, maakt dat netbeheerders een gedetailleerder inzicht in het energienet willen hebben, bij voorkeur op ieder moment.

Hiervoor is noodzakelijk om meer (Internet Of Things – IOT) sensoren in het energienet te plaatsen en uit te lezen. Door deze systeemverandering groeit ook het aantal partijen dat zich bezighoudt met het energienet én de energiemarkt enorm en daarmee groeit ook de communicatiebehoefte tussen al deze partijen. Echter neemt door digitalisering ook de kwetsbaarheid van het systeem toe. De beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van deze communicatie, nu en in de toekomst, is van ongekend belang voor een stabiel, altijd werkende energievoorziening.

Opstellen en implementeren van informatiebeveiligingsbeleid.

Ontwerpen van veilige systemen en architecturen

Security experts met kennis van het energiedomein

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Security is belangrijker dan ooit voor het energienet

Betrouwbare informatiebeveiliging is nodig om te zorgen dat netbeheer korte- en lange termijn beslissingen kan maken op basis van informatie die vertrouwd en integer is en dat de systemen die het energienet besturen altijd beschikbaar zijn. Om dit te realiseren is er een grote behoefte aan security-experts in de energiewereld. Dat betekent werk voor security-architecten voor het ontwerpen van veilige systemen en architecturen, onderzoekers voor het testen en analyseren van apparatuur en software op kritieke functies voor het energienet, analisten voor het voor het doorlopend monitoren van assets op kwetsbaarheden en afwijkend gedrag en business consultants voor het opstellen en implementeren van een adequaat en informatiebeveiligingsbeleid.

Vrijblijvend contact

Ons kantoor bevindt zich op de High Tech Campus in Eindhoven. Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Infiniot in de praktijk​

Onze samenwerkingen leveren bijzondere resultaten op. Wij zijn trots op deze projecten en laten ze dan ook graag zien in onze referentiecases. Hierin laten we onze klanten aan het woord. Benieuwd naar hun ervaring met onze dienstverlening?

Enexis Netbeheer is één van de zeven netbeheerders in Nederland. De belangrijkste taak van een...
Stichting ElaadNL is een initiatief van de Nederlandse netbeheerders en bestaat sinds 2009. Sindsdien heeft...
Het elektriciteitsnet wordt steeds dynamischer, waardoor het steeds belangrijker wordt voor netbeheerders (ook wel Distribution...

Samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst? Neem contact op!

Maak impact. Samen. Jij ook?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Welkom bij Infiniot! Wij helpen je graag verder op weg.

× Stel hier jouw vraag